Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

I Enghusene prioriterer vi måltiderne og samværet om måltiderne højt.

Vi har et dygtigt køkkenpersonale, der laver mad til både vuggestuen og børnehaven. Køkkenet har guldmærket i økologi, som er en målsætning Københavns Kommune. Vi spiser masser af grønt, hjemmebagt brød, lækre supper, gryderetter og smør selv-madder, ligesom der er stor fantasifuldhed i køkkenet, når det kommer til at udvikle nye smage og sammensætninger. Til eftermiddagsmaden får børnene fx mulighed for at smage på alt fra kikærtenutella og ærtepurre til gulerodsspread. 

Mad og pædagogik

Når vi spiser, sidder vi både i vuggestuen og børnehaven ved faste pladser med faste voksne. Måltiderne er både en hyggelig stund og en mulighed for at arbejde med madmod, at lytte og tale sammen og få øje på hinanden. 

Og så inddrager vi børnene i de opgaver, som er i forbindelse med måltidet, tilpasset deres alder og kunnen. Derfor passer servicet til børnene, så de selv kan være med til at tage mad, sende rundt og hælde op i glasset. Ligesom børnene i de større børnegrupper er med til at dække bord inden maden og rydde op efter ved selv at skrabe rester fra tallerkenen i madspanden, sætte det brugte service på vognen igen og feje, når vi er gået fra bordet.

De daglige måltider

Vi tilbyder morgenmad indtil klokken 7.45.
Vi spiser formiddagsmad efter morgensamling.
Frokosten spiser vi hver dag fra cirka 10.45 i vuggestuen og 11.00 i børnehaven.
Omkring klokken 14.00-14.30 serverer vi eftermiddagsmad.

Vi sørger for, at der er tid og ro til, at alle børn kan nå at spise færdig - også de børn som spiser langsomt. 

Kosthensyn 

Vi tager hensyn, hvis ønsket om specialkost og/eller diæter er lægeligt anbefalet og beder om lægeerklæring fra speciallæge. Kulturelle og religiøse hensyn imødekommes, og vi tilbyder vegetarmad.